FURTHER REFINEMENTS TO THE ATTACK ON INTEREST FREE LOANS TO TRUSTS
August 10, 2017
UITBREIDING VAN LEERDERSKAP TOELAE EN INDIENSNEMINGBELASTINGAANSPORING
August 10, 2017

’n Betaalstaat is tipies die nommer een bekommernis vir vele kleinsake-eienaars, wat bekommerd is of hulle dit reg doen. Maar dit hoef nie moeilik te wees nie – hier is vyf top wenke om ’n betaalstaat makliker te maak.

  1. Ken jou groot sperdatums

Die hantering van rekeningkundige sperdatums en werknemeropbrengste is baie minder stresvol as jy vooraf weet wat jy nodig het om aksie te neem. Maak seker dat jy ’n goeie stelsel het, wat jou attent maak op belangrike datums, en as jy iets moet doen. Om vooruit te werk, gee jou tyd om enige bekommernisse of probleme uit te sorteer.

  1. Belê in ’n betaalstaatsagteware

Betaalstaatstelsels soos Sage Instant Payroll of Sage One Payroll sal die hele proses vir jou outomatiseer. Dit sorg vir dinge soos Nasionale Versekering en belastingberekeninge, die generering van betaalstrokies vir werknemers, die byhou van wetgewing en die verskaffing van inligting vir die belastingopbrengste van die einde van die jaar.

  1. Hou tred met die betaalstaat wetgewing

Veranderinge in regulering kan beïnvloed hoe jy jou betaalstaat moet bestuur, so dit betaal om op hoogte te bly van belangrike nuwe wette. Voordele en belasting verander gereeld en terwyl jy nie noodwendig al die besonderhede hoef te weet nie, is dit die moeite werd om op hoogte te bly en advies te kry as jy nie seker is nie.

  1. Kry ’n finansiële rugsteunplan

Om op hoogte te bly met betalings is noodsaaklik in enige groeiende besigheid. Die opstel van ’n goeie kredietbeheerstelsel, die onmiddellike uitreiking van fakture en die ferm najaag van laat betalings sodra dit verskuldig is, sal help om kontantvloei-ontwrigting te vermy.

  1. As alles anders misluk… uitkontrakteer

As dit ’n werklike hoofpyn is om self ’n betaalstaat te bestuur, oorweeg die uitkontraktering aan ’n betaalstaatmaatskappy. Hulle is kundiges in wat hulle doen, en kan jou die moeite spaar om alles self te bestuur en om op hoogte te bly van regulasies en papierwerk.

Verwysing:

“8 Tips For Managing Payroll | Small Business Advice | Sage Singapore”. Sage.com. N.p., 2017. Web. 29 June 2017.

Hierdie artikel is ʼn algemene inligtingsblad en moet nie as professionele advies beskou word nie. Geen verantwoordelikheid word aanvaar vir enige foute, verlies of skade wat ondervind word as gevolg  van die gebruik van enige inligting vervat in hierdie artikel nie. Kontak altyd ʼn finansiële raadgewer vir spesifieke en gedetailleerde advies. (E&OE)

 

We use cookies to improve your experience on our website. By continuing to browse, you agree to our use of cookies
X